Därför passar naturligt linne som gardintyg

Därför passar naturligt linne utmärkt till dina gardiner

curtain-fabrics-curtains-fabric-natural-linen-fabric-curtains-natural-curtains

Mycket av materialet som används till gardintyger idag är gjort av syntetiskt material, såsom nylon och polyester. Nylon- och polyestertyg är gjorda av petrokemikalier, vars tillverkningsprocess är förorenande och en bidragande faktor till den globala uppvärmningen. Nylon- och polyestertyg är inte biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det är problematiska att göra sig av med. Linne- och bomullstyger är däremot helt naturliga och tillverkade av material som förekommer i naturen, vilket gör valet av dessa till ett bättre och mer hållbart alternativ.

Hos Ada & Ina hittar du tyger gjorda av endast naturliga material. Vi använder oss inte av syntetiskt framställda tyger, eftersom de inte är miljövänliga och är dessutom mindre hållbara än naturligt framställda tyger. I vår nätbutik hittar du ekologiskt linnetyg, bomullstyg och halvlinnetyg, vilket är en blandning av bomull och linne (oftast 60% linne och 40% bomull). Linne är en av våra starkaste och mest hållbara tyger som är 100% naturligt och ekologiskt. Linnets egenskaper gör att det passar utmärkt till gardin- och möbeltyg. Du kan läsa mer om linnets egenskaper här.

Linnetygets textur kan till känslan jämföras med papper, men förvandlas och förädlas med tiden. Ju mer du tvättar och använder tyget, destu mjukare och glansigare blir det. Efter en tid kan det till och med påminna om silke – bara att linnetyget är ännu mer hållbart och har en längre livslängd. Dina linnetextilier går i arv till nästa generation.

Linnetyget är inte elastiskt, vilket gör att den inte skiftar form eller förvrängs. Detta innebär att dina gardiner kommer att behålla sin form efter tvätt, och dina byxor kommer inte att bli säckiga vid knäna, som vid andra byxmaterial.

Hos Ada & Ina har vi specialiserat oss på linnetyg. Förutom att linnet ser elegant ut både som gardiner och på annan inredning, så som sängöverkast eller prydnadskuddar, så är linnet lättskött. Du kan stryka linnet på hög värme, utan risk för att det smälter eller bränns så som syntetiska material gör. Linnet är även smutsfrånstötande, vilket gör att du inte behöver tvätta dem lika ofta som andra gardiner. Linnets täta väv ger det isolerande egenskaper, och håller ett rum svalt på sommaren och håller värmen inne på vintern.

Ada & Inas kunder har särskilt tyckt om våra skira, lätta linnetyg som du hittar här, under “Transparenta tyger”-alternativet. För att göra ett rum luftigt och ljust kan du beställa hem gardiner gjorda av våra skira, transparenta linnetyger, som släpper in mycket ljus och kompletterar din inredning.

Ada & Ina färdigställer dina skräddarsydda gardiner för hand och för konkurrenskraftiga priser! Du kan beställa hem tygprover här.

Om våra linnetyger >

Linnetyger, gardiner, hissgardiner, möbeltyger från Ada & Ina